سید احمد حسینی در جمع شورای مشورتی اصلاحطلبان آستارا:
چیدمان فرمانداران باید به گونهای باشد که از آرای مردم صیانت و نگهبانی شود
اعضای هیأتهای اجرایی انتخابات باید نمایندگان وجدان عمومی مردم ایران باشند
باید افراد متناسب با جغرافیایی که اشغال کردهاند در ترکیب هیأتهای اجرایی باشند؛ نه اینکه کسی که در کل جغرافیای سیاسی ایران، تنها ده درصد را اشغال کرده است، نود درصد ترکیب هیأتهای اجرایی را دراختیار داشته باشد. این قابل قبول نیست و ما نمیتوانیم آنرا بپذیریم.
موج نو :: اولین مجمع عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان آستارا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان استان گیلان، نخستین مجمع عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان مرزی بندر آستارا، شامگاه روز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴، با حضور مهندس سید احمد حسینی، معاون اسبق سیاسی و امنیتی استانداری گیلان در دولت اصلاحات و عضو مؤسس شورای مشورتی اصلاحطلبان گیلان، حسن زحمتکش، نماینده مردم آستارا در مجلس ششم، پرویز شکوری، رضا صادقی و محمد سعیدزاده، از دیگر اعضای مؤسس شورای مشورتی اصلاحطلبان استان گیلان، به همراه رییس، نایب رییس و تنی چند از اعضای ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی در آستارا و جمعی از فعالان سیاسی اصلاحطلب این شهرستان مرزی برگزار شد.
در آغاز این نشست، خانبیگی، از فعالان سیاسی اصلاحطلب شهرستان آستارا، ضمن خوشآمدگویی و عرض خیرمقدم به حاضران، گزارشی از روند برگزاری اولین مجمع عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان آستارا و پیشجلسات برگزارشده به اعضای مجمع ارایه داد.
سپس، سید احمد حسینی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان در دولت خاتمی و عضو هیأت رییسه شورای مشورتی اصلاحطلبان استان گیلان، به تشریح عملکرد و تبیین اهداف و برنامههای شورای مشورتی اصلاحطلبان استان گیلان پرداخت.
حسینی گفت:«بر اساس تعریفی که از سوی جریان اصلاحطلبی کشور -با مدیریت آقای خاتمی- صورت گرفته، شوراهای مشورتی اصلاحطلبان به تدریج در سراسر کشور در حال شکل گیری است و به باور من، استان گیلان اولین استانی بود و هست که سازماندهی نیروهای اصلاحطلب را آغاز کرد؛ آن هم به شکل کاملا دموکراتیک و از پایین به بالا».
وی افزود:«در طول این مدتی که از آغاز تشکیل شوراهای مشورتی اصلاحطلبان استان گذشته است، سعی کردیم تا با همکاری چهرههای شاخص اصلاحطلب شهرستانها، مجموعه نیروهای سیاسی اصلاحطلب و فعال این مناطق را شناسایی کرده و گردهم جمع کنیم تا بر اساس آییننامه تدوین شدهی شورای مشورتی، مجامع عمومی شوراهای مشورتی شهرستانهای استان گیلان را تشکیل دهیم».
حسینی ادامه داد:«نشست امروز ما نیز در ادامه همین سلسله نشستها و با هدف برگزاری مجمع عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان آستارا برگزار شده که در ادامه این نشست، اعضای مجمع بر اساس آییننامه، نمایندگان خود را برای عضویت در شورای مرکزی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان آستارا انتخاب خواهند کرد».
عضو هیأت رییسه شورای مشورتی اصلاحطلبان استان گیلان افزود:«امروز جریان اصلاحطلبی، جریان ریشهدار، گسترده و عمیقی است که جای خود را در متن و بطن جامعه ایرانی باز کرده است. بدون تردید، امروز مردم ایران خواستار این نیستند که دگرگونی عمیقی در ساختار نظام سیاسی کشور به وجود بیاورند».
وی تصریح کرد:«ما قصد داریم تا این ساختار را حفظ کنیم؛ اما با ایجاد اصلاحاتی که میبایست به تدریج در آن صورت بگیرد. چون ساختاری که در آن اصلاح صورت نگیرد و همچنان راکد بماند، مثل یک مرداب خواهد بود و زندگی و تحرک و پویایی و شادابی از آن گرفته خواهد شد».
حسینی ادامه داد:«عنصری که میتواند این پدیده و ساختار را همواره متحول و پویا شکل دهد، جریان اصلاحطلبی است. شاخصهی اصلاحطلبی این است که در تمام حوزهها، برای آینده راه نوینی را طراحی میکند».
معاون سیاسی و امنیتی اسبق استانداری گیلان در دولت اصلاحات تأکید کرد:«ما فکر میکنیم که در حوزه سیاست خارجی باید در تعامل با تمام جهان باشیم. برای اینکه در این ساختار زنده بمانیم و بتوانیم ادامه حیات بدهیم، ناگزیر هستیم که در داد و ستد نظری و فکری وعملی با دنیا باشیم. ما نمیتوانیم دور خودمان حصار بکشیم و در محدودهای پر از سیم خاردار زندگی کنیم. نمیشود».
حسینی افزود:« آنچه که امروز دولت تدبیر و امید در حال انجام و پیگیری آن است، دقیقا همان چیزی است که ما اصلاحطلبان میخواهیم. ما میخواهیم با دنیا تعامل داشته باشیم. ما در مقام ستیزهجویی با دنیا نیستیم. ما مردمانی هستیم، عموما صلحطلب؛ ما ستیزه جو و ستیزهگر نیستیم و میخواهیم با همسایگان خود در تعامل مثبت باشیم. ما میخواهیم با مردمان سایر نقاط جهان در تعامل و داد و ستد مثبت باشیم؛ داد و ستد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی. ما سر ستیز با جهان نداریم و دوست داریم که دنیا نیز با ما سر ستیز نداشته باشد. اگر میخواهیم که چنین باشیم، باید بستر آن را فراهم کنیم».
وی گفت:«برای تدارک چنین بستری، باید کسانی که وفادار به چنین اندیشهای هستند، بتوانند دور هم بنشینند. در سیاست داخلی هم خواستار آن هستیم که آزادیهای مدنی مصرح در قانون اساسی، اعمال بشود. جریان اصلاحطلبی به دنبال همین است. جریان اصلاحطلبی نمیخواهد ساختار نوینی را به وجود بیاورد؛ ما میخواهیم همین ساختار را حفظ کنیم؛ اما میخواهیم که آزادیهای مدنی تصریح شده در قانون اساسی، به رسمیت شناخته شود و تمام اجزای آن به اجرا درآید. حقوق ملت به رسمیت شناخته شود. آزادیهای مدنی به رسمیت شناخته شود؛ آزادی مطبوعات به رسمیت شاخته شود و اجرا و رعایت شود. آزادی احزاب به رسمیت شناخته شود و اجرا شود و فرصت را فراهم کنیم تا احزاب فعالیت گسترده خودشان را داشته باشند».
سید احمد حسینی به مسأله انتخابات اشاره کرد و ادامه داد:«بر اساس قانون اساسی، تمام ارکان تشکیل دهندهی قدرت در جمهوری اسلامی، از رهبری گرفته تا دولت و مجلس، همه و همه منبعث از رأی مردم است. بنابراین، ساختاری که اجزای مختلف آن از انتخابات شکل میگیرد، پس انتخابات مهمترین رکن تشکیلدهندهی قدرت است و ما معتقدیم برای اینکه انتخاباتی درست، واقعی، منطقی و مبتنی بر آرای مردم به وجود بیاید، باید خیلی دقیق به آن توجه شود».
وی به انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود:«ما انتخابات دومرحلهای را قبول نداریم و معتقدیم که باید اجازه بدهند تا آرای مردم آنگونه که هست محقق شود و برای همین امر هم تلاش میکنیم و معتقدیم که پایداری و ماندگاری نظام سیاسی ایران، موکول به همین است که اجازه بدهیم تا مردم صادقانه و صمیمانه در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند و آرایشان را به صندوقها بریزند. باید اجازه بدهیم که مردم هرآنچه که فکر میکنند درست است، همان محقق بشود. اگر چنین شد، البته نظام سیاسی ما هم بیمه خواهد بود».
حسینی تصریح کرد:«جریان اصلاحطلبی به دنبال همین اهداف است و ما تلاش خواهیم کرد تا آن کسانی که وفادار به این فکر و اندیشه هستند، در شهرستانها، استانها و کشور، بیایند و دور هم بنشینند و همین ایده را محقق کنند».
وی به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال ۹۲ اشاره کرد و گفت:«نمیخواهم بگویم احساسات چیز بدی است؛ اما در سال ۹۲، برای اولین بار در کشور بود که اصلاحطلبان و مردم با عقلانیت تمام و با پرهیز از شعارها و رفتارهای مملو از احساسات، به آن حرکت بزرگ سیاسی دست زدند. رفتار مدنی آقایان خاتمی و عارف نیز به حق ، بینظیر و ستودنی بود».
وی افزود:«مجموعه مؤثر جریان اصلاحطلبی کشور این هوشمندی و فداکاری را در سال ۹۲ نشان داد و فرد مورد نظر خود را از صحنه رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری کنار کشید و اجازه داد تا سبد رأی جریان اصلاحطلبی ایران در اختیار آقای روحانی قرار بگیرد».
حسینی تصریح کرد:«با این وجود ما نمیخواهیم بگوییم که دولت آقای روحانی به طور کامل و صد در صد با آنچه که اصلاحطلبان در همه حوزهها مثلا حوزه سیاست داخلی مطالبه میکنند، همراه و همسو است؛ خیر اینگونه هم نیست. ما دولت آقای روحانی را دولت اصلاحطلب نمیدانیم؛ سطح انتظار ما از دولت روحانی باید منطقی و منطبق بر واقعیات باشد. با این وجود دولت آقای روحانی در عرصههای مختلف و متعددی توانسته به اهدافی که ما اصلاحطلبان انتظار داشته و به آن باور داریم، تا حد زیادی نایل شود. مثلا در حوزه سیاست خارجی، حقیقتا کار این دولت قابل قبول است و تا اینجا توانسته است دستاوردهای بزرگی داشته باشد».
وی افزود:«در حوزه اقتصادی، اگرچه ممکن است که عملکرد دولت را ضعیف بدانیم؛ اما این بدان معنا نیست که تیم اقتصادی دولت تلاشی برای بهبود اوضاع نمیکند. اگر دولت روحانی در عرصههای اقتصادی هنوز کامیاب نشده، به دلیل ضعف دولت و مدیران اقتصادی دولت نیست؛ عامل این عدم کامیابی، فراهم نبودن بستر فعالیتهای اقتصادی است که میبایست این بستر فراهم شود. اما در عرصه سیاست داخلی به عملکرد این دولت معترض و منتقدیم؛ چون معتقدیم که باید شرایط بهتری به وجود بیاید. اگر سیاست داخلی ایران با همین روند جلو برود، فکر میکنم که دولت آقای روحانی با چالش بسیار بسیار سختی مواجه خواهد شد».
معاون سیاسی و امنیتی استاندار گیلان در دولت اصلاحات تصریح کرد:«به هیچ عنوان قایل نیستیم که در انتخابات به اندازه سر سوزنی تقلب صورت بگیرد و نباید صورت بگیرد؛ چون همانطور که مقام رهبری هم فرمودند، رأی مردم حقالناس است و ما بر این باور هستیم. یک رأی هم نباید اشتباه و خطا صورت بگیرد. اما معتقدیم که در چیدمان فرمانداران باید به گونهای عمل بشود که از آرای مردم صیانت شود و نگهبانی به عمل آید».
وی تأکید کرد:«معتمدین و اعضای هیأتهای اجرایی انتخابات باید نمایندگان وجدان عمومی مردم ایران باشند. یعنی از همه لایههای فکری، از همه افکار و سلایق، چه اصولگرا، چه اصلاحطلب در این هیأتها حضور داشته باشند. باید افراد متناسب با جغرافیایی که اشغال کردهاند در ترکیب هیأتهای اجرایی باشند؛ نه اینکه کسی که در کل جغرافیای سیاسی ایران، تنها ده درصد را اشغال کرده است، نود درصد ترکیب هیأتهای اجرایی را دراختیار داشته باشد. این قابل قبول نیست و ما نمیتوانیم آنرا بپذیریم. اگر در این مسأله دقت نظر کافی صورت نگیرد، به باور من، ما آسیبپذیر خواهیم بود».
در ادامه این نشست، پرویز شکوری، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان و عضو مؤسس شورای مشورتی اصلاحطلبان گیلان، به بیان دیدگاههای خود در خصوص مسایل روز و ضرورت تشکیل شوراهای مشورتی شهرستانها پرداخت.
شکوری گفت:«عدم توسعه یافتگی جامعه ما عمدتا به نبود احزاب کارآمد در کشور بازمیگردد. تلاش اصلاحطلبان و سایر کنشگران سیاسی کشور این است تا نشاط سیاسی را به جامعه بازگردانند و کشور را در مسیری قرار دهند تا امکان حضور مردم به عنوان عنصر تعیین کننده در سرنوشت جامعه بیش از پیش فراهم شود».
وی به وجود دیدگاههای مختلف درون جبهه اصلاحات اشاره کرد و افزود:«ما نافی وجود اختلاف سلیقه و دیدگاه در درون اصلاحطلبان نیستیم؛ اما آنچه که حایز اهمیت است این نکته است که مجموعه اصلاحطلبان به سطحی از آگاهی و بلوغ سیاسی رسیدهاند که به تصمیمات جمعی که برآمده از عقلانیت لازم است گردن نهاده و از تفرقه و تشتت دوری میکنند. نمونه این امر هم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم رخ داد که همگان شاهد رشد و بلوغ سیاسی اصلاحطلبان بودند و نتیجه آن را هم مشاهده کردند».
شکوری ادامه داد:«بذری را که اصلاحطلبان در سال ۹۲ کاشتند باید به ثمر بنشیند و این اتحاد تداوم داشته باشد؛ برای نیل به این هدف، میبایست اصلاحطلبان انسجام داشته باشند. از آنجایی که احزاب فراگیری در کشور نداریم که بتوانیم نیروهای اصلاحطلب را حول محور آن جمع کنیم، لذا به این نتیجه رسیدیم که شوراهای مشورتی این نقش را بر عهده بگیرند و امروز شاهدید که نیروهای فعال و کنشگران سیاسی اصلاحطلب در شهرستانهای مختلف، در قالب شوراهای مشورتی گردهم میآیند و انسجام خود را تقویت میکنند».
پس از سخنان شکوری، اعضای کارگروه انتخابات شورای مشورتی اصلاحطلبان استان با همکاری هیأتی از معتمدین اصلاحطلب شهرستان آستارا، انتخابات اعضای شورای مرکزی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان بندر آستارا را برگزار کردند که نهایتا از میان پانزده نفر نامزد ثبت نام شده، هفت نفر به عنوان عضو اصلی و دو نفر به عنوان عضو علیالبدل شورای مرکزی این شهرستان انتخاب شدند.
بر اساس نتایج آرای مأخوذه، به ترتیب، آقایان فرهاد مسعودپی، ارشد خانبیگی، صادق برنجچی، ذبیحالله سماپور، ناصر دولتی، حمید شاهور و تابان هاشمنیا به عنوان اعضای اصلی و آقایان افشین دریابیان و علی شیرزاد به عنوان اعضای علیالبدل مرکزیت شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستان مرزی بندر آستارا انتخاب شدند.
گفتنی است که پیش از این، مجامع عمومی شورای مشورتی اصلاحطلبان شهرستانهای رضوانشهر، رودسر، فومن، سیاهکل، ماسال، لاهیجان، تالش و املش نیز برگزار شده و اعضای این مجامع عمومی، منتخبین خود را در شورای مرکزی شهرستانهای مربوطه، برای مدت یک سال، انتخاب کردند.