رییس حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، منطقه گیلان:
ردصلاحیت باید توسط مردم انجام شود
ما ادامه حزب مشارکت نیستیم، اما قطعا از تجارب مشارکت استفاده میکنیم
اتحاد ملت به هیچ عنوان ادامه مشارکت نیست؛ اما مفهوم این حرف آن نیست که ما از تجاربی که در حزب مشارکت به دست آوردیم، درس نگیریم/قصد ما این است که در ساختار حاکمیت موجود، به فعالیت حزبی بپردازیم/سیاست کلی حزب، قهر کردن با صندوق انتخابات نیست/من حتی از ردصلاحیت دوستان جبهه پایداری هم به اندازه ردصلاحیت خودم ناراحت شدم؛ برای اینکه این ردصلاحیت باید توسط مردم انجام شود/حزب اتحاد ملت آماده عضوگیری و گسترش تشکیلات است
موج نو :: نخستین جلسه رسمی شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، هفته گذشته در رشت برگزار شد و اعضای این شورا که پیشتر تحت عنوان هیأت مؤسس حزب اتحاد ملت در استان فعالیت خود را آغاز کرده بودند، با ابلاغ احکام رسمی خود که به امضای دکتر علی شکوری راد، دبیرکل حزب رسیده، فعالیت رسمی خود را با انتخاب اعضای هیأت رییسه شورای منطقه گیلان آغاز کردند. انتخاب نخست اعضای شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی برای ریاست حزب در استان، مهندس محسن باقری چناری بود؛ فردی که در طول یک دهه اخیر، به برند اصلاحطلبان پیشرو در استان گیلان تبدیل شد و اکنون علاوه بر عضویت در کمیته امور مناطق حزب اتحاد ملت در تهران، مدیریت عامل شرکت ایرانیان نت(اپراتور چهارم مخابراتی کشور) را نیز در دولت تدبیر و امید عهدهدار است. باقری در حاشیه دومین جلسه شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت، به پرسشهای “موج نو” پاسخ داد که در ادامه میخوانید.
رییس شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت، در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص نسبت و رابطه دو حزب اتحاد ملت و جبهه مشارکت گفت:«اتحاد ملت به هیچ عنوان ادامه مشارکت نیست؛ اما مفهوم این حرف آن نیست که ما از تجاربی که در حزب مشارکت به دست آوردیم، درس نگیریم؛ حزبی که در مقطعی به عنوان حزب غالب کشور فعالیت میکرد».
وی با بیان اینکه دو رویکرد متفاوت و تغییر اساسی بین مشارکت و اتحاد ملت وجود دارد که در اساسنامه این دو حزب قابل رؤیت است، اظهار کرد:«اولین رویکرد متفاوت اتحاد ملت با مشارکت، لزوم تعامل با ارکان قدرت در جمهوری اسلامی ایران است. قصد ما این است که در ساختار حاکمیت موجود، به فعالیت حزبی بپردازیم؛ لذا بهترین راه رسیدن به نقطه نظرات مشترک، اتخاذ استراتژی تعامل است که آن را با جدیت در پیش گرفتهایم و امیدواریم که بتوانیم با ارکان مختلف قدرت تعامل داشته باشیم و نتیجه این تعامل هم رسیدن به اهدافی است که برای حزب در نظر گرفتهایم».
باقری ادامه داد:«دومین عامل تمایز حزب اتحاد ملت با حزب مشارکت، برنامهمحور بودن است؛ این حزب در ارکان خود کمیسیون برنامهریزی و مطالعات منطقهای را پیشبینی کرده؛ امری که در حزب مشارکت یا سایر احزاب کمتر دیده شده است، این هم به اقتضای شرایطی است که در آن قرار داریم».
وی افزود:«اگر این دو عنصر را در کنار سایر موارد مندرج در اساسنامه حزب اتحاد ملت ببینیم، متوجه میشویم که تفاوتهای این حزب با حزب مشارکت، به اقتضای زمانی که در آن قرار گرفتهایم، تفاوتهای مشخص و معناداری است. لذا ما ادامه حزب مشارکت نیستیم، اما قطعا از تجارب حزب مشارکت استفاده میکنیم».
عضو کمیته امور مناطق و استانهای حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، با اشاره به برگزاری کنگره نخست حزب در مردادماه سال جاری در تهران، گفت:«با اعلام رسمی آغاز فعالیت حزب و بر مبنای آییننامه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور که مبداء و سرچشمه فعالیتهای حزبی و صنفی در کشور به شمار میآید، باید دو سوم از شوراهای مناطق حزب در کشور، در سال نخست تأسیس حزب، تشکیل و راهاندازی شوند. در همین راستا بحث تشکیل شوراهای مناطق حزب در دستور کار کمیته امور مناطق و استانها قرار گرفت و تلاش شد تا استانها با حداقل اعضای مورد نیاز برای تشکیل شوراهای مناطق، کار خود را آغاز کنند».
باقری ادامه داد:«در تشکیل شوراهای مناطق سعی شد تا از افراد و اعضای اصلی که در کنگره نخست حزب حضور داشتند استفاده شود؛ لذا بعد از اعلام پذیرش عضویت در حزب توسط این عزیزان، این اسامی به کمیته امور مناطق تهران ارسال شد و به تصویب رسید. بنا شد که ما در استان گیلان، فعالیت حزب را با حداقل یازده نفر آغاز کنیم».
وی افزود:«در مرحله بعد، اسامی این یازده نفر به کمیته تشکیلات حزب در تهران ارسال شد که الحمدلله به طور کامل مورد تأیید و موافقت کمیته تشکیلات قرار گرفت و سپس برای معاونت اجرایی حزب ارسال شد. با تأیید معاونت اجرایی حزب، برای یازده نفر عضو شورای منطقه گیلان، حکم صادر شد که این احکام به امضای جناب آقای دکتر شکوری راد، دبیرکل محترم حزب رسید و هفته گذشته شاهد برگزاری نخسین جلسه رسمی شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت بودیم».
رییس شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت:«فعالیت رسمی حزب عملا از هفته گذشته در استان گیلان آغاز شد و امیدواریم با توجه به فضای موجود در جامعه و تأثیر انتخابات بر فضای سیاسی جامعه، بتوانیم از همه عناصر علاقهمند به کار تشکیلاتی در حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به نحوی شایسته استفاده کنیم و به منظور ارتقای حزب و همچنین ساماندهی بخشی از نیروهایی که تمایل به کار سیاسی دارند، بتوانیم انشاءالله شاهد حضور مؤثر این حزب در سطح استان گیلان باشیم».
وی در پاسخ به سوالی در زمینه برنامههای حزب برای عضوگیری و گسترش تشکیلاتی اظهار کرد:«حزب اتحاد ملت آماده عضوگیری و گسترش تشکیلات است. کمیته تشکیلات حزب اتحاد ملت در استان گیلان، با محوریت چند تن از دوستان عزیزمان، آقای مهندس صادقی و آقای سعیدزاده و آقای زرشکی، عملا کار خود را از هفته گذشته آغاز کردند و افرادی که تمایل به همکاری و عضویت در حزب دارند، میتوانند هم از طریق سامانه اینترنتی موجود در شبکه تلگرام و هم از طریق وبسایت “موج نو” (ارگان خبری، اطلاعرسانی و تشکیلاتی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، منطقه گیلان) اقدام کنند و یا با ارسال یک ایمیل بدون متن و خالی به نشانی ettehad.mellat@gmail.com اساسنامه، مرامنامه و فرم عضویت در حزب را دریافت کنند و پس از پرینت و تکمیل فرم، تصویر اسکن شده ۀن را به همان نشانی ایمیل ارسال کنند».
باقری ادامه داد:«فرمهای تقاضای عضویت در حزب، توسط کمیته تشکیلات مورد ارزیابی قرار میگیرد و انشاءالله در زمان مقتضی از دوستان دعوت میشود تا با حضور آنها، دفاتر شهرستانی حزب هم فعال شود. البته دوستان ما در کمیته تشکیلات، اقدامات و پیگیریهایی را ظرف چند ماه گذشته برای تشکیل دفاتر شهرستانی حزب اتحاد ملت در سطح استان گیلان انجام دادهاند که به حمدالله با آغاز رسمی فعالیتهای حزب، شاهد گسترش و تسریع این اقدامات تا کحصول نتیجه مطلوب خواهیم بود».
عضو کمیته امور مناطق حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به انتخابات هفتم اسفندماه اشاره کرد و گفت:«حزب اتحاد ملت اساسا همانند سایر احزاب کشور، از آنجایی که میکوشد تا برای پیشبرد اهدافی که فکر میکند به نفع مردم این جامعه است، در قدرت سهیم باشد، در انتخابات حضور داشته و از ابتدا هم اعلام حضور کرده؛ حضور حزب در انتخابات تقریبا به صورت سازمانیافته و کلاسیک بود؛ حدودا ۱۵۰ نفر از اعضای حزب در سراسر کشور برای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی داوطلب شده و ثبت نام کردند که متأسفانه بنا بر آماری که اکنون وجود دارد، تقریبا قریب به اتفاق عزیزان ما در کل کشور صلاحیت لازم را برای حضور در انتخابات، از هیأت محترم نظارت کسب نکردند».
وی افزود:«حزب اتحاد ملت در پی رد صلاحیتهای گسترده در سطح کشور، بیانیهای را صادر کرد که این بیانیه در رسانههای کشور منتشر شد؛ ضمن اینکه سیاست کلی حزب، قهر کردن با صندوق انتخابات نیست. ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد و با توجه به نیروهای باقیمانده و با توجه به اینکه حزب ما حزبی جوان و تازه متولد شده است، میکوشیم تا بتوانیم از نیروهای موجودی که هستند و یا عناصری که انشاءالله در آینده و طی مدت قانونی، با استفاده از ظرفیت قانونی اعتراض که عملا حق هر کدام از افراد ردصلاحیت شده است، بتوانیم مجددا افرادی را هم به چرخه انتخابات بازگردانیم و هم از افراد موجودی که هستند، افراد و عناصری را انتخاب کنیم که به دیدگاههای ما نزدیکتر هستند تا انشاءالله بتوانیم حداکثر تأثیر را بر روی فضای انتخابات داشته باشیم تا انتخابات به جولانگاه یک جریان خاص تبدیل نشود؛ جریانی که هشت سال ناکامیهای این کشور نتیجه عملکرد ضعیف و بیبرنامه آنها بوده».
عضو هیأت رییسه شورای اصلاحطلبان گیلان ادامه داد:«در این انتخابات با توجه به اینکه عملا هیچ کاندیدایی برای ما باقی نگذاشتند، قطعا از نقطه نظر ایجابی وارد نخواهیم شد؛ بیشتر بحث سلبی خواهد بود. دنبال این هستیم تا آنهایی که طراحی یک بازی یک طرفه و اصطلاحا یک جانبه را کردند تا بتوانند با استفاده از شرایط رد صلاحیت وارد مجلس بشوند، انشاءالله امیدواریم که بتوانیم بازی اینها را به هم بزنیم و عناصری که مستقل هستند و حاضرند تا به دولت کمک کنند را مورد حمایت قرار دهیم تا بتوانند وارد مجلس بشوند».
این نامزد ردصلاحیت شده عضو حزب اتحکاد ملت گفت:«من هم اعتراض خودم را در ۲۹ دیماه، آخرین روز از فرصت قانونی اعتراض، در ورزشگاه تختی تهران به شورای محترم نگهبان تقدیم کردم و امیدوارم که مورد بررسی دقیق این عزیزان قرار بگیرد. ضمن این که برای این بررسی واقعا مکانیزم مشخصی وجود ندارد؛ خصوصا در ارتباط با بندهای یک و سه ماده ۲۸ قانون انتخابات. در همه جای دنیا رسم بر این است که بر مبنای استنادات افراد را رد صلاحیت میکنند؛ اما اینجا بر مبنای استنادات نیست، بلکه بر مبنای استنتاجهای سلیقهای افراد است».
وی افزود:«امیدوارم که انشاءالله سلیقه دوستان ناظر تا حدودی به سمت دوستان اصلاحطلب کشیده شود تا بتوانیم حداقل کاندیداها را برای ورود به انتخابات در اختیار داشته باشیم و شاهد برگزاری انتخاباتی رقابتی، سالم و پرشور باشیم».
باقری در خصوص مجلس دهم گفت:«فکر میکنم که شاهد تشکیل مجلسی نظیر مجلس پنجم باشیم؛ مطمئنا اگر به رد صلاحیتها هم نگاه کنید متوجه میشوید که جریان یکتا یا جریان پایداری که تقریبا در اکثر جاها به دنبال برهم زدن تمام دستاوردهای این ملت، چه در دولتهای گذشته و چه در دولت فعلی هستند، اینها هم تقریبا تا حدودی ردصلاحیت شدهاند؛ نمونهاش را در استان خودمان هم به عینه شاهد هستیم».
وی تصریح کرد:«انتظار ما این است که انشاءالله معتدلین دو جناح این فرصت را داشته باشند تا وارد مجلس بشوند و بتوانند به دولت کمک کنند. با توجه به بحث پسابرجام که میتواند برای کشور ما یک فرصتی باشد در جهت اینکه یک رشد اقتصادی سریع را شروع کند و با تنشزدایی از سیاست خارجی ما و ایجاد مفاهمه با دنیا، انشاءالله بتوانیم سرمایهگذاری کمپانیهای بزرگ را با رعایت اصولی که در کشورمان بدان معتقد هستیم، شاهد باشیم. این نیازمند آن است که مجلسی همراه با دولت داشته باشیم».
رییس شورای منطقه گیلان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، در پایان خاطرنشان کرد:«امید ما این است که انشاءالله مجلسی همچون مجلس پنجم شکل بگیرد؛ هرچند این را باید عرض کنم، مجلس هیچگاه نباید مظهر تکصدایی یک جریان باشد. من حتی از ردصلاحیت دوستانی که در جبهه پایداری هم بودند، به همان اندازه که برای ردصلاحیت خودم ناراحت هستم، ناراحت شدم؛ برای اینکه این ردصلاحیت باید توسط مردم انجام شود و آنجایی که مردم تصمیم میگیرند، باید به تصمیمشان احترام بگذاریم».